Klatring 2 1010X500 Acf Cropped
Klatring 4 1010X500 Acf Cropped

Klatring – Bestig din frygt og få en uforglemmelig oplevelse

Klatring på Viborg Idrætshøjskole er forbundet med fællesskab, udfordringer og gode oplevelser. Du vil med dette fag opleve en unik tilknytning til dine kammerater, som vil støtte dig i alle klatringens aspekter. Se herunder 4 tips til dig, der ønsker at klatre.

Tilmeld dig højskolen allerede i dag

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 24. november 2022

4 tips til dig, der gerne vil klatre

1) Undgå at falde

Det er meget vigtigt at sikre dig, når du klatrer. Fald kan være meget farlige selvom det måske kun er fra mindre vægge. Det er derfor afgørende at vide, hvordan du undgår dem.

Der er flere ting, du kan gøre for at undgå at falde, når du klatrer. Først og fremmest er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Det er også vigtigt at være opmærksom på din krop og dine bevægelser, når du klatrer.

Du bør altid fokusere på, at du har godt fodfæste, og at du ikke laver for store eller for hurtige bevægelser. Hvis du følger disse råd reducerer du risikoen for at falde og komme til skade.

2) Vælg det rigtige udstyr

Det er ikke så svært at finde det rigtige klatreudstyr, hvis du ved hvad du skal kigge efter. Særligt når du skal på Viborg Idrætshøjskole er processen forenklet, da vi stiller moderne udstyr til rådighed for alle facetter af klatringen.

Hvis du vil fortsætte med at klatre efter dit ophold på højskolen er der nogle ting du skal overveje, når du køber udstyr. Dette indebærer blandt andet:

  • Den ønskede type klatring f.eks. bouldering eller klippeklatring

  • Dit niveau

  • Omfanget af udstyr

  • Forholdene du skal klatre i

Når du har overvejet disse ting, kan du begynde at se på de forskellige mærker og typer af klatringsudstyr. Der er mange gode mærker derude, så det er bare at finde det, der passer bedst til dit behov.

3) Hav tålmodighed og dygtiggør dig

Det er ikke let at blive en dygtig klatrer, men der er blandt andet 3 ting, du kan gøre for at forbedre dine chancer.

  1. Kend din krop: For det første er det vigtigt at du kender din krop. Du skal være stærk og udholdende for at klare de lange og svære klatreture. Derfor sætter det krav til kendskabet til din krop, da du i løbet af en klatretur ofte vil møde modgang og blive udfordret.

  2. Teknik: For det andet skal du have god teknik. Du skal kunne bevæge dig præcist for at komme op på de sværere steder.

  3. Strategi: Endelig skal du have en god strategi. Du skal kunne tænke hurtigt og træffe de rigtige beslutninger undervejs i klatringen.

4) Find det sjove aspekt

Klatring er en virkelig sjov sport. Når det kommer til klatring er der mange måder, hvorpå du kan finde det sjove aspekt. Det kan blandt andet være gennem konkurrence med dine kammerater eller du blot udvikler dig selv med nye ruter og udfordringer.

Det er ikke altid let at komme i gang med klatring, men det er bestemt det værd, og det er ikke kun sjovt at klatre, det er også sundt. Klatring styrker nemlig både dine muskler og dit hjerte. Så hvis du leder efter en god måde at få motion, kan klatring være det perfekte for dig.

Læs også: Hvem er Viborg Idrætshøjskole?

Klatring 3 1010X500 Acf Cropped
Klatring 2 1010X500 Acf Cropped

Hvilke muligheder har du for klatring på Viborg Idrætshøjskole?

Er du vild med klatring, eller har du altid drømt om at lære at klatre? Så er faget klatring lige noget for dig. Vi underviser begyndere såvel som øvede, og vores erfarne instruktører sørger for, at du lærer alt, du skal vide om klatring i et trygt og yderst professionelt miljø.

Vi har alle forudsætninger for en god klatreoplevelse med alt lige fra et boulderrum, en indendørs klatrevæg og hvis du gerne vil udendørs, har vi vores rustikke og store klatrebjerg. Der er med andre ord udfordringer til alle uanset hvilket niveau du befinder dig på.

Du vil komme til at lære en masse forskellige sikringsteknikker, der skal hjælpe dig til at blive en god klatrer. Hvis du har en drøm om at blive instruktør eller guide, så har du også mulighed for det.

Læs mere om klatring på Viborg Idrætshøjskole her

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller email på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

I tvivl om dine valg?