1920X1080 Keramik Ler
1920X1080 Keramik Ler

Keramik kursus - Sådan bliver du en dygtig keramiker

Drømmer du om at fordybe dig i den kreative verden af keramik? Vil du gerne lære at forme og skabe smukke kunstværker med dine egne hænder? Så er et keramikkursus det perfekte sted for dig! Uanset om du er nybegynder eller allerede har erfaring inden for keramik, vil et kursus give dig mulighed for at udvikle dine færdigheder og udfordre dig selv.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad indebærer et keramik kursus?

Et keramik kursus er en fantastisk mulighed for at udforske den spændende verden af keramik og lære de grundlæggende teknikker. Du vil blive introduceret til forskellige formnings metoder, som at dreje på en drejeskive, håndbygning, modellering og støbning. Du vil også lære om glasering og brænding samt dekorering af keramiske værker. Gennem praktiske erfaringer og vejledning vil du få mulighed for at skabe dine egne unikke kunstværker og udtrykke din kreativitet.

Hvem kan deltage i et keramik kursus?

Et keramik kursus er for alle, uanset erfaring med ler og keramik. Det er en fantastisk mulighed for dig, der er passioneret omkring keramik og kunst, og som samtidig ønsker at udfordre sig selv og blive en del af et hyggeligt fællesskab. Uanset om du er interesseret i at lære keramik som en hobby eller ønsker at forfølge en karriere inden for kunst og design, vil et kursus udstyre dig med værdifulde færdigheder, der kan sætte din kreative rejse i gang.

Se Viborg IH’s store udvalg af praktiske og kreative fag her.

Sådan bliver du en dygtig keramiker - 5 trin

At blive en dygtig keramiker kræver tid, tålmodighed og dedikation. Her er fem trin, der kan hjælpe dig på vejen til at blive en dygtig keramiker:

 1. Lær de grundlæggende teknikker: Start med at lære de grundlæggende teknikker inden for keramik, såsom drejning, håndbygning og glasering. Tag dig tid til at øve og mestre disse teknikker, da de danner fundamentet for dit keramiske arbejde.

 2. Eksperimenter med forskellige materialer og teknikker: Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige typer ler, glasurer og dekorationsmetoder. Dette vil hjælpe dig med at udvikle din egen stil og skabe unikke kunstværker.

 3. Få feedback og vejledning: Søg efter muligheder for at få feedback og vejledning fra erfarne keramikere. Dette kan være gennem workshops, kurser eller ved at deltage i et kursus på en højskole. At modtage konstruktiv kritik og råd fra eksperter vil hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder og udvikle dit kunstneriske udtryk.

 4. Udforsk inspirationskilder: Find inspiration fra forskellige kilder som kunstbøger, kunstudstillinger, naturen eller andre keramikere. Udforsk forskellige stilarter og teknikker for at udvide din horisont og finde din egen unikke stil som keramiker.

 5. Øv dig regelmæssigt: Som med enhver kunstform er regelmæssig praksis nøglen til at blive dygtig. Sæt tid af til at arbejde med ler og lave keramik regelmæssigt. Jo mere du øver dig, desto bedre vil du blive til at håndtere materialet og skabe smukke kunstværker.

Ved at følge disse trin og forblive engageret og passioneret, vil du gradvist udvikle dine færdigheder og blive en dygtig keramiker. Husk at nyde processen og have det sjovt undervejs.

Hvad kan du forvente af et keramik kursus på Viborg Idrætshøjskole?

På vores keramik kursus, kan du forvente en spændende og berigende oplevelse. Du vil blive introduceret til forskellige keramiske teknikker og materialer og få mulighed for at udforske din kreativitet og skabe unikke kunstværker.

Vores erfarne undervisere vil guide dig gennem processen og give dig løbende feedback og vejledning, så du kan forbedre dine færdigheder. Du vil også blive en del af et inspirerende fællesskab af ligesindede, hvor du kan dele dine erfaringer og få inspiration fra andre unge.

På vores lerværksted er der både plads til begyndere og mere erfarne keramik entusiaster. Her er der plads og tid til fordybelse, samt mulighed for at forbedre dine tekniske færdigheder, og få en forståelse for keramikkens kunst og håndværk. Velkommen til et keramik kursus fyldt med kreativitet, læring og sjov!

Læs mere om Lerværkstedet på Viborg Idrætshøjskole her

10 fordele ved at deltage i et keramik kursus på en højskole

Der findes mange fordele ved at arbejde med ler og lave keramik. Her har vi samlet 10 af de bedste fordele ved at deltage i et keramik kursus på en højskole:

 1. Lær de grundlæggende teknikker inden for keramik og udvikle dine færdigheder.

 2. Udfordre dig selv og udforsk din kreativitet gennem skabelsen af unikke kunstværker.

 3. Bliv en del af et stærkt fællesskab af ligesindede, der deler din passion for keramik.

 4. Få mulighed for at arbejde med forskellige materialer og eksperimentere med forskellige teknikker.

 5. Opnå en dybere forståelse for keramikkens historie og betydning inden for kunstverdenen.

 6. Få feedback og vejledning fra erfarne keramikere, der kan hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder.

 7. Oplev glæden ved at skabe noget med dine egne hænder og se dine ideer tage form.

 8. Få mulighed for at udstille dine kunstværker og dele dem med andre.

 9. Skab minder og oplev en følelse af stolthed over dine kunstværker.

 10. Få en pause fra hverdagens stress og travlhed og nyd den terapeutiske virkning af at arbejde med ler.

Sådan tilmelder du dig vores keramik kursus

Lyder vores keramik kursus som noget for dig? Så står vi klar til at byde dig velkommen.

Du kan tilmelde dig vores lange ophold online her.

Ønsker du at besøge skolen inden du tilmelder dig, kan du booke en rundvisning, eller bestille en brochure for at få et større indblik i højskolelivet.

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

1920X540 Ler Keramik
Keramik Hoejskole

I tvivl om dine valg?