1920x540 Studietur sydfrankrig
Hvor Rejser Unge Hen 1010 1010X500 Acf Cropped 1

Hvor rejser unge hen?

Mange danske unge vælger at bruge årene mellem ungdomsuddannelsen og den videre uddannelse – de såkaldte sabbatår – på rejseaktivitet.

Et spændende eventyr på egen hånd er både udviklende og udfordrende. Og derfor vælger de fleste unge rejsemål, som kan bibringe både udfordringer og nyttige erfaringer.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 02. november 2021

Rejser, som giver mening

En rejse i ungdomsårene er et eventyr for livet. En oplevelse, som sætter varige spor i sindet og måske kan være med til at definere din tilværelses videre forløb og udfoldelse. Derfor er det for de fleste unge vigtigt at vælge med hjertet, når den første dannelsesrejse skal foretages.

Samtidig vil mange unge gerne have det maksimale ud af deres sabbatår. En ungdomsrejse skal være mere end en ferie på Sunny Beach, Golden Sands i Bulgarien eller Beach Magaluf i Spanien. Og det skal ikke være salgsargumenter såsom billige hoteller, sommer og sol, eller fester med mange mennesker, som afgør valg af destination. Derfor vælger mange unge at foretage deres rejse i forbindelse med andre aktiviteter, for eksempel arbejde. Dette kan enten være lønnet eller frivilligt. For eksempel er kibbutz-ophold i Israel atter på vej ind i varmen, ligesom mange unge vælger at påtage sig frivilligt arbejde i humanitær sammenhæng.

Backpacking er stadig et hit blandt de unge, som ønsker at opleve verden på egen hånd. Og firsernes helt store rejseform for unge, nemlig interrail, er som følge af den øgede klimabevidsthed hot som aldrig før. Endelig er der unge, som vælger at rejse i forbindelse med et højskoleophold. På den måde får man som ung mulighed for at opleve andre kulturer i sammenhæng med sine interesser.

Med en højskolerejse er du aldrig alene. Der vil altid være ledsagende voksne undervisere eller instruktører – og du er altid i selskab med dine nye venner fra højskolen. Når du rejser med en højskole, kan du føle dig tryg på rejsen, samtidig med at du får masser af givende oplevelser.

Find den rette rejse for dig som ung

Har du netop afsluttet din ungdomsuddannelse, ligger verden for dine fødder. Der er mange muligheder for at vælge målet for den rejse, som skal markere begyndelsen på et nyt kapitel i dit liv. Vil du ud i verden næste sommer, er det nu, du skal i gang med at planlægge dit eventyr.

I det følgende vil vi tage et kig på relevante destinationer og rejseformer for unge under 18 år og i tyverne. Du kan læse om rejser, som giver indsigt i andre kulturer og giver dig mulighed for at opleve fjerne egne af verden på første hånd, og som kan udvide din horisont og dit perspektiv. Interrail – dannelsesrejser i Europa med tog
Som tidligere nævnt har interrail genvundet sin popularitet som rejseform. Når du vælger at rejse rundt i Europa med tog i stedet for at flyve verden rundt, skåner du klimaet og får samtidig en meget mere nærværende rejseoplevelse.
Rigtig mange unge har genvundet interessen for det historiske Europa og er nysgerrige på vores hjemlige kontinent. Samtidig vil de gerne se de store byer, som danner grundlaget for den vestlige civilisation. Og til dette formål er interrail særdeles velegnet.

Rejser med humanitære formål

En anden populær rejseform, som vinder frem blandt nutidens unge, er de humanitære rejser. Mange internationale organisationer tilbyder spændende rejser til bestemte områder i verden, hvor der er behov for en humanitær indsats.
Som frivillig i en humanitær organisation arbejder du ulønnet sammen med andre unge fra hele verden. Til gengæld får du rejse, kost og logi betalt – og bliver en stor oplevelse rigere.

Højskolerejser – når du ønsker lidt mere af din rejse

En tredje mulighed for at opleve andre landes kultur og natur er en højskolerejse. Mange danske højskoler tilbyder en rejse som en del af uddannelsen.
Når du tager på højskole efter endt ungdomsuddannelse, vil det typisk være, fordi du ønsker at dyrke et særligt interesseområde som for eksempel kunst, musik, drama eller idræt. Med en højskolerejse kan du få mulighed for at opleve verden, samtidig med at du dyrker din interesse.

Derfor er et højskoleophold med indbygget rejse en oplagt mulighed for dig, som gerne vil have det bedste ud af dit sabbatår. Du får mulighed for at dygtiggøre dig inden for dit område, samtidig med at du kommer ud og oplever verden. Og du får en uforglemmelig oplevelse sammen med dine nye venner på højskolen.

Hvor Rejser Unge Hen 1010 2 1010X500 Acf Cropped 1
Hvor Rejser Unge Hen 1010 3 1010X500 Acf Cropped

Højskolerejser til hele verden med Viborg Idrætshøjskole

Hvis du er typen, som er glad for sport og idræt og gerne vil udfolde din interesse fuldtid i en periode, er Viborg Idrætshøjskole det oplagte valg for dig.

På Viborg Idrætshøjskole finder du linjer inden for de mest populære sportsgrene og discipliner. Du vil modtage undervisning ved nogle af landets dygtigste instruktører. Og så får du mulighed for at deltage i en spændende rejse til nogle af verdens bedste rejsemål. Rejser med Viborg Idrætshøjskole – en oplevelse for livet
Viborg Idrætshøjskole byder på rejser til flere forskellige destinationer og med en bred variation af temaer. Du kan vælge imellem følgende destinationer:

Frankrig – spændende klatrerejse eller studietur med indbygget kulturelt indhold

Norge – foskajak eller skitur

Italien – adventure med huleudforskning og kajaksejlads eller skitur

Filippinerne – scuba diving og snorkling i særklasse

Island – hård fysisk træning, adventure og crossfit

Når du som studerende på Viborg Idrætshøjskole deltager i en højskolerejse, er alle udgifter til aktiviteter, overnatning m.v. inkluderet i prisen for rejserne. Du skal således blot nyde rejsen, sammenholdet og det skønne eventyr.

I tvivl om dine valg?