Gymnastik På Hoejskole 2 1010X500 Acf Cropped
Gymnastik På Hoejskole 4 1010X500 Acf Cropped

Gymnastik på højskole – Bliv en bedre gymnast!

Elsker du at dyrke gymnastik og ønsker at kombinere det med et unikt fællesskab og sammenhold? Så er et ophold på Viborg Idrætshøjskole noget for dig, uanset om du er øvet eller aldrig har prøvet gymnastik før. Kurset skræddersyes til dit niveau, så du kan forbedre dine færdigheder i et trygt miljø.

Tilmeld dig højskolen lige her.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 22. marts 2023

Hvad er en gymnastik[-]højskole?

Gymnastik på højskole er et unikt koncept, der giver dig muligheden for at lave det du elsker, samtidig med at være en del af højskolelivet. Her får du mulighed for at dyrke gymnastik samtidig med, at du udvikler dig socialt, fagligt og menneskeligt. Hos Viborg Idrætshøjskole får du en bred vifte af fagområder, der omfatter discipliner som trampolin, turn, rytme- og kunstnerisk gymnastik.

Udover gymnastikken, vil du på højskolen også få kendskab med andre sportsgrene som eksempelvis boldspil, crossfit, løb, kajak, outdoor aktiviteter m.m. Derudover vil du også få glæde af foredrag og workshops om kultur, historie, musik og om det at flytte grænser.

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet.

Sådan bliver du den bedste gymnast – 7 råd

  1. Træn regelmæssigt: Det er nødvendigt at træne jævnligt for at forbedre og vedligeholde dine færdigheder.

  2. Fokuserer på teknik: Sørg for at fokusere på korrekt teknik, mens du udfører dine øvelser. Dette vil hjælpe dig med at forbedre din styrke, balance og teknik.

  3. Se og lær: Observer andre erfarne gymnaster for at forbedre dine gymnastiske færdigheder.

  4. Gør brug af videoanalyse: Dette hjælper dig til at rette fejl og giver dig en større kropsbevidsthed.

  5. Få god træning: Sørg for at få professionel træning fra en dygtig instruktør, sådan at du får det bedste ud af din træning.

  6. Find motivation: Find inspiration og motivation fra fællesskabet af gymnaster ved at deltage i eks. en gymnastik højskole.

  7. Vær åben: Vær modig og åben overfor nye udfordringer og muligheder, dette vil hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder og koreografi.

Gymnastik På Hoejskole 3 1010X500 Acf Cropped
Gymnastik På Hoejskole 1 1010X500 Acf Cropped

5 gode grunde til at dyrke gymnastik på højskoler

1. Du vil få træning fra erfarne instruktører

Højskoler er en unik mulighed for at forbedre dine færdigheder i gymnastik, ved at udvikle din kropsbevidsthed, styrke, balance og mobilitet. En af de mange fordele ved at dyrke gymnastik på en højskole er, at du vil få træning fra erfarne instruktører.

Disse instruktører vil hjælpe dig med at fokusere på korrekt teknik, mens du udfører øvelserne, og de vil også hjælpe dig med at rette fejl og give dig en større kropsbevidsthed.

2. Du kan afprøve dine færdigheder i et sikkert miljø

På højskoler er der et sikkert miljø, hvor du kan afprøve dine øvelser og spring. Her kan du føler dig i trygge hænder, hvor instruktørerne vil være der til at hjælpe. Gennem dette miljø vil du få adgang til god træning og nye øvelser, som vil hjælpe dig med at forbedre dig.

3. Du vil opleve et unikt sammenhold og fællesskab

Højskoler tilbyder et unikt fællesskab, som giver dig mulighed for at møde andre gymnaster, der deler samme interesse som dig. Sammen kan i lade jer inspirere og motivere hinanden, og forbedre jeres færdigheder og koreografi.

4. Du vil få mulighed for at lære af andre gymnaster

Som elev på en højskole har du mulighed for at se og lære af andre erfarne gymnaster. Dette er til gavn for alle, lige meget om du er nybegynder eller allerede har en vis erfaring.

5. Du får det bedste fra begge verdener

Når du er på højskole har du mulighed for at få det bedste fra begge verdener, nemlig venskaber og fællesskab samt gymnastik og udvikling. Dette er en enestående mulighed for at lære, udvikle og forbedre dine færdigheder, alt sammen under ét tag!  

Bliv en god gymnast på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole giver vi dig muligheden for at udvikle dig som gymnast. Her er plads til dig, som har høje ambitioner og dig, som er ny indenfor gymnastik og dans! Vores undervisning tager udgangspunkt i gymnastikken, hvortil vi lader os inspirere af dansens forskellige genre og stilarter.

Er din interesse mere på springgymnastik, kan vi tilbyde nogle af Nordeuropas bedste rammer, som rummer masser af springgrave, fasttracks, nedbyggede fiberbaner, tumblingrigs og meget mere. Vores undervisningen byder på fordybelse i de enkelte spring og teknikker. Her har du tid og mulighed for at gentage og perfektionere dine spring – blandt andet ved hjælp af videoanalyse, som vi bruger til at rette fejl og give dig større kropsbevidsthed.

Læs meget mere om hovedfagene Rytmisk gymnastik og dans og Spring her.

Gymnastik På Hoejskole 4 1010X500 Acf Cropped
Gymnastik På Hoejskole 1 1010X500 Acf Cropped

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller e-mail på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

I tvivl om dine valg?