Dykning Filippinerne 3

Guide til dykning i Filippinerne: 3 gode grunde til dykkerferie i Asien

Det er ikke uden grund, at Filippinerne er et af verdens bedste dykkerdestinationer. Her finder du azurblåt hav, et væld af dykkersteder med koralrev så langt øjet rækker og masser af spændende dyreliv. Læs med her, og find ud af, hvorfor du skal tage på dykkerferie i Filippinerne.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 19. juli 2022

3 gode grunde til at tage på dykkerferie i Filippinerne

Øst for Vietnams kyst finder du østaten Filippinerne, der er en af de bedste dykkerdestinationer i hele verden. Filippinerne er en af de største østater og består af mere end 7.000 øer. De bliver tit inddeles i tre regioner: Luzon, Visayas og Mindanao.

Filippinerne er en oplagt feriedestination, der byder på masser af flot natur og dyreliv både under og over havets overflade samt et spændende byliv. Overalt på øerne vil du støde på masser af solskin, krystalklart vand og spændende dyk for både nybegyndere og erfarne dykkere. Der er masser af gode grunde til at dykke i Filippinerne, men her har vi samlet 3 af de bedste grunde til at tage på dykkerferie i Filippinerne:

1) Lang dykkersæson

Da Filippinerne ligger tæt på ækvator, er der dykkersæson året rundt. Dog er det bedst at dykke mellem april og november, da havets temperatur ligger på omkring 27-29 grader – altså varmt nok til at kunne svømme rundt i længere tid, uden at man bliver for træt og kold. Det betyder også, at du ikke behøver planlægge din rejse særlig lang tid i forvejen, da du altid kan finde et dykkersted med gode dykkeforhold.

2) Et hav fyldt med liv

Udover det flotte koralrev i Filippinerne finder du også et fantastisk marineliv. Med et af de største og rigeste dyreliv i verden er der masser af farvestrålende tropiske fisk, hvaler, skildpadder, rokker, hajer og meget mere. Du kan f.eks. svømme i det Filippinske Hav, det Sydkinesiske Hav, Suluhavet eller et af de andre have og bugter for at opleve det helt unikke marine liv. Prøv f.eks. at tage forbi “Clownfish City”, som er et af dykkerstederne på Apo. Stedet er dækket af anemoner og tusindvis af klovnefisk – bogstaveligt talt! Det er en vildt speciel oplevelse, som du kan tage en masse billeder og videoer af os vise frem derhjemme.

Hvis du får brug for en pause fra dykningen, kan du også altid tage dagsture rundt på øen, hvor du kan se smukke fugle, vandre i bjerglandskaber, opleve naturlig regnskov eller måske endda se en aktiv vulkan!

3) Masser af spændende dykkersteder

Filippinerne byder på et væld af fantastiske dykkersteder for både nybegyndere og erfarne dykkere, ligesom der mange steder også er god oplevelser med snorkling.

Mange af de filippinske dykkersteder – bl.a. uden for Negros kyst – er der en dybde på mellem 5 og 50 meter, hvilket gør det interessant at dykke både med og uden ilttank. Du kan f.eks. tage på makrodykning, hvor du kan fokusere på de mindre havdyr og opleve søheste, tudsefisk og blæksprutter. Du kan bl.a. også tage på hvalsafari i Moalboal, snorkle rundt i havet omkring Siquijor eller udforske et af de mange koralrev rundt om på øerne – det kan jo være, du ser en skildpadde. Ved Apo Island kan du desuden også finde en koral, der er en af største, mest velbevarede og flotteste i verden.

Guide til din filippinske dykkerferie

Når du skal på dykkertur til Filippinerne, skal du selvfølgelig tænke over, hvor du gerne vil dykke. Du kan enten planlægge det på forhånd, eller du kan tage det som det kommer – det bestemmer du helt selv. Men det kan være rart med en god guide, der kan hjælpe dig til at finde ud af, hvor det er ekstra fedt at dykke og snorkle.

Apo Island

Ved Apo Island finder du en af verdens største koralrev, Apo Reef – der er et must for enhver dykker. Her kan du se en af de største og mest velbevarede koraller, og der er rig mulighed for at få billeder af sjove havdyr som klovnefisk og skildpadder.

I Apo Reef finder du også “Clownfish City”, som er et af de mest kendte dykkersteder i Filippinerne, og mange mener det er det bedste dykkersted i Asien, fordi det er en smuk oplevelse med alle søanemonerne og klovnfiskene. Hvis du gerne vil opleve større fisk, kan du tage til “Hunters Rock”, men på grund af stejle vægge dybt ned, er strømmen stærk og derfor ikke for nybegyndere.

Som nybegynder kan du i stedet nyde “Merope Rock”, som minder meget om Hunters Rock – du kan selvfølgelig også tage derud, hvis du er en erfaren dykker. På østsiden af Apo Reef finder du “Shark Ridge”. Her kan du – som navnet indikere – se masser af hajer.

Dykkersæsonen ved Apo Reef varer sådan set hele året på grund af en havtemperatur på 25-30 grader, men det er klart bedst fra oktober til marts.

Cebu

I midten af Visayasregionen ligger øen Cebu, hvorfra du har mange gode dykkermuligheder. Nord for øen finder du bl.a. et af verdens bedste dykkersteder, Malapascua Island. Malapascua Island er især kendt for at være et af de få steder i verden, hvor man kan dykke med rævehajer. Der er også mange andre fede dykkersteder på forskellig dybde omkring Cebu, da der findes en masse små øer i Visayas. Så det er et oplagt dykkerområde både for nybegyndere og erfarne dykkere.

Udover gode dykkersteder ligger der også en stor international lufthavn på Cebu, hvilket gør det meget nemt at komme til og fra Filippinerne. Derfor kan det være et oplagt sted at starte din dykkerferie.

Tubbataha Reef

Ude i Suluhavet ligger der to atoller, der tilsammen udgør Tubbataha Reef National Marine Park. Parken er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er et af de mest uspolerede dykkerområder i verden, hvor du har mulighed for natdykning. Til gengæld skal du være opmærksom på, at området samtidig også er et reservat, og derfor skal du følge reglerne og være med til at passe på området, når du svømmer og dykker der. Området er desuden præget af stærk og omskiftelig strøm, og dykningen er ofte udfordrende. Derfor bør du være øvet, hvis du gerne vil dykke her.

Dykkersæsonen er fra slutningen af marts til juni. Der er en anden dykkersæson i dette område end i resten af Filippinerne, da havet kan blive vildt i efteråret og om vinteren.

Dykning Filippinerne 2
Dykning Filippinerne 1

Tag dykkercertifikat i Asien

I Filippinerne er der rigtig gode muligheder for at tage dykkercertifikat, og det er især fordelagtigt, hvis man ønsker at dykke på ferier i Asien.

Filippinerne ligger nemlig rigtig tæt på ækvator, hvilket betyder, at havets temperatur er meget behagelig året rundt, og da der er en længere dykkersæson, kan man sagtens rejse uden for højsæsonen. Både på de store øer som Luzon og Mindanao, men også på nogle af de mindre øer findes der en lang række dykkercentre, så man ikke behøver at planlægge sin ferie efter et bestemt sted.

Det betyder også, at du sagtens kan tage dykkercertifikat, hvis du beslutter dig for det, mens du er på din ferie. Der er rigtig mange, der kombinerer deres ferie til Asien med et dykkerkursus, så de kan få endnu mere ud af deres ferie. Tit er både kurser og dyk også billigere end i Danmark, og der er en lang række af dykkercentre, der tilbyder kurser på mange forskellige sprog. Samtidig kan det også være mere behageligt at tage kurset i udlandet, fordi vandet er varmere.

Du kan til gengæld også ofte finde danske dykkerkurser i Filippinerne, hvis du hellere vil tage kurset med et dansktalende dykkercenter. Det kan være en god idé at undersøge dykkerkurserne, inden du booker din ferie, så du er sikker på at finde et kursus, der passer til netop din ferie.

Eksotiske dykkerrejser med Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi en tur til en lækker dykkerdestination hvert år. Vi har allerede været på dykkerrejse til Malta, Indonesien og selvfølgelig Filippinerne.

Normalt tager vi omkring 16 dyk på vores dykkertur, og 2 af dem plejer faktisk at være natdyk! Derudover bor vi som regel på en båd, hvilket giver os fri adgang til havet, eller men nogle gange bor vi i stedet på fastlandet i nærheden af stranden. Ved at rejse med Viborg Idrætshøjskole får du den bedste dykkerferie med nogle uforglemmelige oplevelser, og samtidig har du også mulighed for at slappe af på stranden eller shoppe lidt i byen. Plus det er en virkelig god og billig måde at rejse på, når du rejser med din højskole. Du er nemlig sikker på, at du rejser med nogen, du kender godt, så du kan være helt tryg, og du ved, at de har samme interesse for dykning som dig.

Vil du vide mere om vores rejse? Læs om vores dykkertur her.

Har du ikke et dykkercertifikat endnu? Læs nærmere om vores dykkeruddannelse her.

Se video

I tvivl om dine valg?