American Football 1 1010X500 Acf Cropped
American Football 3 1010X500 Acf Cropped

Grib bolden og start dit eventyr med amerikansk fodbold på højskole

Vil du gerne kombinere et spændende højskoleophold med en sportsoplevelse udover det sædvanlige? Amerikansk fodbold er for dig, der ønsker at prøve dig af i en sport du (måske) ikke har dyrket før samt indgå i et unikt sammenhold på Viborg Idrætshøjskole.

Book en rundvisning på Viborg Idrætshøjskole nu

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 13. oktober 2022

Hvad er amerikansk fodbold?

Amerikansk fodbold er en kontaktsport, der spilles af to hold med 11 spillere hver på banen af gangen. Formålet med spillet er at score flest point ved at få bolden ind i modstanderens endzone enten ved at løbe den ind i zonen eller modtage en bold i luften i zonen. 

Pointene gives altså ved at få bolden over stregen i modstanderens endzone, og dette kaldes et touchdown. Derudover kan du også score point ved at sparke bolden igennem et stativ i modstanderens ende, bedre kendt som et field goal.

Amerikansk fodbold er en af de mest populære sportsgrene i USA, og det er en sport, der er stigende interesse for i Danmark. Flere og flere danskere stifter bekendtskab med sporten, da den bidrager til en følelse af fællesskab i form af, at du er tæt forbundet til dit hold. Derudover er det også en fysisk sport, hvor der er mulighed for at komme i yderst god form. Det er altså dermed en virkelig god måde at kombinere masser af motion med en helt særlig fællesskabsfølelse.

3 gode grunde til at spille amerikansk fodbold

 1. Udviklende: Amerikansk fodbold er en intens og hurtig sport, der holder spillerne på tæerne. Det er udviklende i den forstand, at det kræver du tænker meget over spillet. Du skal orientere dig på både dine mod- og medspilleres bevægelser i forhold til hvem der skal have bolden, og hvordan du selv kan gøre det bedst muligt for dine holdkammerater.

 2. Udfordrende: Sporten kræver både fysiske og mentale evner, og spillerne bliver derfor udfordret på alle niveauer, og det er derfor med til at sætte krav til både tanke og handling. I og med spillet foregår i et højt tempo kræver det et skærpet fokus og en stor parathed. Dette er med til at bidrage til den fedeste følelse i verden, når du har en succesfuld aktion.

 3. Fællesskabende: Amerikansk fodbold er en fantastisk måde at møde nye mennesker og få nye venner. Det er en sport, hvor du kun kan gøre det godt, hvis I gør det godt som hold. Derfor er fællesskabet i højsædet, og du vil hurtigt komme til at opleve et tæt tilknytning til dine holdkammerater, hvor I vil gå gennem ild og vand for hinanden.

Læs også: Hvilke andre fag tilbydes på Viborg Idrætshøjskole

15 steder hvor du kan prøve kræfter med amerikansk fodbold

Eftersom den stigende interesse for amerikansk fodbold har ramt Danmark er der flere og flere klubber, som tilbyder amerikansk fodbold enten som en del af et højskoleophold eller et specifikt klubtilbud. Herunder ser du 15 steder, hvor du kan dyrke din nuværende eller kommende passion for amerikansk fodbold.

 1. Viborg Idrætshøjskole

 2. Avedøre NFA Monarchs

 3. Middelfart Stingers

 4. Amager Demons

 5. AFC Ørestaden Spartans

 6. Esbjerg Hurricanes

 7. Copenhagen Towers

 8. Aalborg 89ers

 9. Hawks AFC Herning

 10. Holstebro Dragons

 11. Kronborg Knights

 12. Horsens Stallions

 13. Næstved Vikings

 14. Randers Thunder

 15. Odense Badgers

Kontakt os i dag og hør mere om kombinationen mellem sport og højskole

American Football 4 1010X500 Acf Cropped
American Football 5 1010X500 Acf Cropped

Kombination af højskole og amerikansk fodbold

På Viborg Idrætshøjskole kan du nu kombinere et uforglemmeligt højskoleophold med at videreudvikle dine færdigheder, eller blot prøve dig af som helt ny indenfor amerikansk fodbold. Dit niveau er underordnet, når vi træner på højskolen. Vi træner nemlig alle, der har lyst til at være med.

Først og fremmest er der utallige fordele ved at tage på højskole. Du lærer nye ting, møder nye mennesker og du udvikler dig som person i et miljø sammen med andre unge, der også har en stor lyst til at lære dig at kende. Du vil møde folk fra hele landet – og måske endda fra andre lande. Det er altså en unik mulighed for at lære andre mennesker at kende, og du vil med garanti få mange nye venner.

Du kommer samtidig væk fra alt det, du kender, og kan få tid til at reflektere over dit liv. Det resulterer i mange tilfælde i en meget positiv oplevelse, som du aldrig vil glemme. Derudover er det samtidig en god idé at kombinere et højskoleophold med sport, fordi du på denne måde kan komme tættere på dem du dyrker amerikansk fodbold med.

Du kan på Viborg Idrætshøjskole udfolde dit skjulte talent i både spillets defensive og offensive aspekter og prøve dig af i mange af sportens positioner som eksempelvis:

 • Quarterback

 • Wide receiver

 • Running back

 • Tight End

 • Center

 • Offensive Guard

 • Offensive Tackle

 • Defensive Tackle

 • Defensive End

 • Linebacker

 • Cornerback

 • Safety

Så hvis du er klar på en udfordring er amerikansk fodbold en sjov og spændende sport at være en del af. Højdepunktet for den professionelle amerikanske fodbold er det famøse Super Bowl, som er i finalen i NFL i USA. Dermed vil du altså også opleve en sport, der nyder stor opmærksomhed på tværs af landegrænser, særligt på den anden side af Atlanterhavet.

Derfor er det altså bare med at komme i gang, da du virkelig kan prøve kræfter med en spændende sport på en højskole placeret lige i hjertet af Jylland.

Læs mere om amerikansk fodbold på Viborg Idrætshøjskole lige her

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller email på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

I tvivl om dine valg?