Aktiv Livsstil 02 Scaled 1010X500 Acf Cropped
Aktiv Livsstil 03 Scaled 1010X500 Acf Cropped

Aktiv livsstil på højskole – Find den bedste udgave af dig selv

Drømmer du om at blive sundere, stærkere og få det bedste ud af dig selv? Så er et ophold på Viborg Idrætshøjskole det perfekte sted at starte! På højskolen lærer du ikke kun om sammenhold og fællesskab, men også om dig selv. Du får mulighed for at træne og udvikle krop og sind og nå nye mål.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 26. maj 2023

Hvad er en aktiv livsstil?

En aktiv livsstil er en livsstil, der fokuserer på fysisk aktivitet og kropsbevidsthed. Det handler om at indarbejde en sundere livsstil, der involverer bevægelse, kost og vaner. En aktiv livsstil handler ikke kun om at dyrke sport, men også om hvordan du skaber en regelmæssig rutine med motion, sund kost og regelmæssig hvile.

Tilmeld dig højskolen lige her

Aktiv Livsstil 05 Scaled 1010X500 Acf Cropped
Aktiv Livsstil 06 Scaled 1010X500 Acf Cropped

Sådan kommer du igang med en aktiv livsstil – 6 tips

1. Sæt realistiske mål

At sætte realistiske mål er den første skridt, du skal tage, når du skal begynder på en aktiv livsstil. Start med små mål og forsøg at nå dem. Dette vil hjælpe dig med at opbygge selvtillid og hjælpe dig med at udvikle de gode vaner, som er nødvendige for at få en aktiv livsstil. Det er bedre at starte stille og roligt og derefter gradvist øge dit tempo og dine mål, end at starte for stærkt og blive skuffet, når du ikke kan nå disse mål.

2. Find din motivation

At have en motivation er en af de vigtigste faktorer, for at begynde og opretholde en aktiv livsstil. Derfor skal du overveje, hvorfor du ønsker en aktiv livsstil. Det kan være for at føle sig godt tilpas, forbedre dit helbred eller for at opnå et helt tredje mål. Det er vigtigt at være ærlig med dig selv og forsøge at finde ud af, hvad der motiverer dig. Dette er den bedste måde at sikre, at du har succes med at få en aktiv livsstil.

3. Find et fællesskab

At være en del af et fællesskab, kan gøre vejen til en aktiv livsstil sjovere. Det kan være venner, familie eller et fællesskab af andre, der gerne vil nå de samme mål som dig. Dette er en god måde at få støtte og gensidig inspiration på.

4. Sørg for at holde det sjovt

En af de bedste måder at opretholde en aktiv livsstil på, er ved at sørge for det er sjovt. Find forskellige måder, du kan træne, og forsøg at udfordre dig selv med nye ting. Dette vil give dig lyst til at fortsætte med at træne og holde dig motiveret.

5. Planlæg din træning

Planlægning er en af de vigtigste faktorer, når du skal opretholde en aktiv livsstil. Det er vigtigt at planlægge din træning, så du ikke ‘glemmer’ det, eller det pludseligt kommer til at virke uoverskueligt. Husk også at planlægge tid til hvile og restitution, da dette er lige så vigtigt som træning.

6. Find ud af hvad der virker for dig

En aktiv livsstil er forskellig fra person til person, så det handler om at finde ud af, hvad der virker for dig, så du kan få det maksimale ud af din træning. Sørg for at vælge de aktiviteter, der interesserer dig, så du kan holde motivationen oppe. Det kan være alt fra at gå en tur, til løb, styrketræning, puls- og fitness træning, svømning eller sejlsport.

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

Aktiv Livsstil 04 Scaled 1010X500 Acf Cropped
Aktiv Livsstil 02 Scaled 1010X500 Acf Cropped

5 gode grunde til at have en aktiv livsstil

  1. Du vil have mere energi: Når du bevæger dig, får din krop og sind mere energi og overskud, og du kan få mere ud af dagen.

  2. Du styrker din krop: Når du træner regelmæssigt, styrker du dit hjerte, dine muskler og dine led, som er med til at gøre daglige aktiviteter lettere. Derudover kan det hjælpe med at forebygge sygdomme som fx. knoglelidelser, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme.

  3. Du øger dit psykisk velvære: Træning er godt for kroppen, men det har også en positiv effekt på ens sind. Det kan hjælpe med at forbedre din selvtillid, styrke din mental sundhed, føle sig i balance og reducere angst og stress.

  4. Du tager bedre valg: Når du er fysisk aktiv, vil du ofte føle dig bedre tilpas, hvilket gør det lettere at træffe sunde valg i andre aspekter af dit liv. Det kan være alt fra at få nok søvn til at træffe sunde kostvalg.

  5. Du kan holde din vægt et sundt sted: Regelmæssig træning hjælper med at holde din vægt et sundt sted. Dette er især nyttigt, hvis du ønsker at opbygge muskler eller tabe dig.

Få en aktiv livsstil på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole har du alle forudsætninger for en aktiv livsstil. Her har du muligheden for at kombinere sport, fællesskab og sammenhold og få en uforglemmelig oplevelse.

Med undervisning fra erfarne lærer i mere end 20 sportsfag, vil du få mulighed for at udvikle og styrke dine evner og lære nye færdigheder, der vil hjælpe dig med at nå dine mål.

På højskolen udbyder vi også faget Livsstil, hvor du kan lære en masse om hvordan kroppen og sindet spiller sammen, og hvordan gode livsstilsændringer kan påvirke din mentale og fysiske sundhed. Her vil du få indsigt og viden om ernæring og træning, som du fremadrettet vil kunne anvende når behovet opstår.

Disse to fag danner rammerne for en god, sund og langvarig aktiv livsstil.

Læs mere om de 23 Idrætshovedfag og eksistensfaget Livsstil.

Aktiv Livsstil 05 Scaled 1010X500 Acf Cropped
Aktiv Livsstil 06 Scaled 1010X500 Acf Cropped

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller e-mail på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

I tvivl om dine valg?