Astrid Lund Mousten

Underviser
astrid@viborgih.dk

Astrid er født og opvokset i Aarhus, hvor foreningsidræt og friskoleliv gik hånd i hånd. Håndbold har været en stor del af livet, men andre idrætsgrene har også fundet vej til hendes hjerte, og særligt idræt i naturen værdsætter hun højt. Hun elsker at lege, udfordre sig selv og prøve nye ting, gerne med højt humør og musik. Selvom de stive håndboldben ikke tillader bløde, bølgende bevægelser, elsker hun at danse og gør det gerne. Sang og kor er også en stor del af Astrid liv, og hun nyder i særdeleshed sange fra højskolesangbogen om morgenen til morgensamling. Astrid brænder for højskolemiljøet og lægger energi i at gøre højskolen til et sted, hvor eleverne trives i fællesskabet, og hvor de udfordrer, udforsker og udvider deres forståelse af sig selv, hinanden og verden omkring os.

På hjemmefronten danner Astrid par med Anders, der er uddannet maskiningeniør, habil backgammonspiller og idrætstosse. Sammen tager de tit på vandreferier til smukke lande.

Baggrund

Astrid er vokset op i håndboldhal og har spillet på højt niveau inden en skulderskade kom i vejen. Selvom eliteidrætten fyldte meget, er det nu mest breddeidrætten, der har Astrids interesse, og hun nyder at dyrke mange forskellige former for idræt uden at konkurrere på højt plan. De sidste 6 år har hun dyrket alt fra tango og adventurerace til mountainbike, beachvolley og crossfit samt stået i spidsen for et lille træningsfælleskab i Aarhus under navnet UTA, Urban Training Aarhus. Her mødes unge og bruger byrummet som træningslegeplads.

Astrid underviser blandt andet i Fitness, Boldspil, Massage, Sportsetik og Tons & Tummel.

CV

  • Kandidat i Idræt og Nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet
  • Tidligere efterskolelærer på Rønde Efterskole
  • Formand og instruktør i foreningen Urban Training Aarhus – UTA
  • Instruktør i Skovbakken Outdoor
  • Sportsmassør

Bonusinfo

Astrid overvejede at kombinere sin idrætsuddannelse med tilvalg i vikingestudier. Dette blev hun kraftigt frarådet af studievejlederen.

Astrid underviser i: