The Memory Factory

Elevforeningen, Viborg Elever havde brug for hjælp til at omsætte tidligere elevers minder til en gave til højskolen i anledning af skolens 60 års jubilæum.

Elevforeningen kontaktede designbureauet Flyvende Oktober, som udviklede konceptet “The Memory Factory”, som er en plakatserie af 8 typografiske plakater (kan ses på gangen ved fra Kirken til Springsalen).

Interview med Designbureauet Flyvende oktober

Hvordan opstod samarbejdet og idéen til konceptet?
Elevforeningen bad os omsætte over 400 personlige historier, skrevet af tidligere højskoleelever fra Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg, til en helt unik gave til skolen.

Hvordan var det at arbejde med projektet?
De indsamlede historier beskrev personlige sejre, oplevelser og vendepunkter – de handlede ikke om fag og fællesskab i brede termer, men var ærlige, betagende og unikke fortællinger – indefra og ud – det helt perfekte råmateriale for os!

Det var fantastisk rørende og virkelig sjovt at læse historierne. De var som øjebliksbilleder af ord, der hang i luften, og bare ventede på at blive grebet.

Vi udviklede derfor konceptet “The Memory Factory”. En af højskolens absolutte spidskompetencer er jo, at producere uerstattelige minder. Vi gav “fabrikken” et navn – The Memory Factory, og opfandt en “støbeform” (de 8 plakater), som kunne rumme de personlige historier og minder.

Vores mål med idéen var at vende vrangen ud på begrebet “en højskole”. Vi ville formidle det, der sker blandt elever, lærere og personale indenfor murene efter “lukketid” – og videregive de oplevelser, der lagres indeni hver enkelt elev, og som er det, der gør den store forskel.

Hvordan ser fremtiden ud for The Memory Factory?
The Memory Factory bliver jo ved med at producere nye historier og minder – og muligheden for at skabe nye “støbeforme” er uendelig. Der er allerede flere idéer til nye formater, som fremtidige historier kan formidles gennem. The Memory Factory er et koncept, som ikke slutter. Det kan leve videre for altid.

Om Flyvende Oktober

Flyvende Oktober er et strategisk designbureau, som er specialiseret indenfor kommunikationsdesign og branding. Flyvende Oktober styrker virksomheders brandposition ved at udfolde det unikke identitetspotentiale, som findes i enhver virksomhed. Det konkrete output er: Brand strategi og identitet | Navneudvikling, storytelling og tekstforfatning | Design af visuel identitet/logo, websites, emballage, magasiner og brochurer | Fotografering/art direction på image og produkt.