Aase Collin Sloth

Hvornår var du ansat på GIV?

Jeg hedder Aase Collin Sloth. Jeg var ansat på GIV fra 1997-2003. Jeg var primært musiklærer og underviste i kor, sammenspil – nogle gange musikteori, musikalsk værksted, sangteknik, litteraturstudiekreds mm. Jeg ledede også den ugentlige fællessang, som for mig var et af ugens højdepunkter. Bag babyflygelet i Foredragsalen og med Thor og Fenrisulven som kulisse nød jeg sangen, der løftede sig mere og mere, som året skred frem og fællesskabsbåndene blev stærkere. Spændende var det indimellem at overtage Lene eller Lones gymnaster og give dem et grundkursus i musikforståelse, så de fik et grundlag for at forstå taktarter og perioder, når de selv skulle arbejde med at lave serier i forbindelse med deres lederuddannelser. Andre gange samarbejdede jeg med Torben og hans teaterteam omkring musikken til de kreative teaterforestillinger.

Hvad laver du nu?

I dag er jeg efterskolelærer på Mellerup Efterskole, hvor jeg underviser i musikfag som kor og gadeorkester, sammenspil, musikteori, sangerworkshop, vokalgruppe. Derforuden underviser jeg i dansk på 9/10 klasses niveau. Her er der også masser af sidegevinster, som teaterkoncerter, filmuge, Irlandsrejse, mm. Ved siden af mit job på skolen er jeg korleder for en 17-mands a cappella vokalgruppe, Soul Mates, som holder til i Aarhus. Gruppen har eksisteret i 13 år og er mit hjertebarn ud i korsangen.

Jeg arbejder nu på en skole, hvor vi er 6 musiklærere, og musik og dans fylder rigtig meget i dagligdagen. På GIV var hverdagen noget anderledes. Der var det idrætsfagene, der var i fokus, og jeg var den eneste musiklærer. Men der var altid en god håndfuld, der ville spille musik og brændte for at fyre den for fedt af i sammenspilslokalet nede i kælderen sammen med mig. Sangglade mennesker var heller ikke en mangelvare. Der kunne være op til 60, der valgte at deltage i korundervisningen i springsalen ved pejsen – det var mange at holde styr på, men det var festligt. Sammenspilsholdene og koret stillede op til mange performances i de år, jeg var med.

Hvad husker du bedst fra din tid på GIV – evt. en episode og hvad har GIV betydet for dig?

Det var en ære i forbindelse med GIV’s 50 års jubilæum at få lov til at bidrage med en melodi til Malene Herslebs tekst ”Her bliver drømme virkelighed”. Jeg håber, at den stadig er i brug og måske får en plads også i de nuværende højskoleelevers hjerter. Når jeg tænker tilbage på GIV mindes jeg også en tid med 2 små børn, som havde rige udfoldelsesmuligheder. De brugte skolens faciliteter i fritiden og hyggede sig sammen med de andre lærerbørn, der boede ved skolen. Højdepunktet for dem var, når der blev inviteret til børnejulehygge hos Dorte og Mogens, og man måtte spise alle de æbleskiver, man kunne. 28 blev det vist til for min søn et år. Men så var bunden også godt og vel lagt. Det var dejligt at bo tæt på skolen og have gode relationer til kolleger og deres familier. Der opstod gode samtaler og samvær både med elever og lærere, som jeg ofte tænker tilbage på med glæde.