Højskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab

Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt.
Her – omgivet af sø og skov og med fantastiske faciliteter til rådighed – kan du dyrke din passion. Du kan blive bedre, stærkere og mere teknisk bevidst. Du kan udfordre dig selv og andre. Du kan opdage nye idrætsgrene og blive overrasket over, hvor sjovt det er.

Viborg Idrætshøjskole er meget mere end nogle måneder med sved på panden, nye venner og skønne rejser. Det er et forpligtende fællesskab og øgte højskoleånd i et større perspektiv. Deltager du aktivt, er fællesskabet en dynamisk platform til personlig udvikling, stærke relationer og dannelse for resten af livet.

Højskolen er kendt for at have nogle af landets dygtigste instruktører og fedeste faciliteter – både når det gælder ude- og indendørs idræt.

Design dit ophold!

Vores udbud af fag er ét stort tag selv-bord. Du kan vælge og vrage mellem 60 fag og designe dit ophold efter interesse og eventyrlyst.

Vælger du politilinjen, er der en håndfuld teoretiske fag som er obligatoriske, derudover vælger du selv de fag du vil have. Læs mere om Politilinjen her.

Dagligdagen på Viborg Idrætshøjskole er præget af en aktiv hverdag, samarbejde, fællesskaber og personlig udvikling.

Højskolen danner ramme om dagligdagen for mange elever. Det kan både være politiaspiranter, der forbereder sig på optagelsesprøverne til Politiskolen, internationale elever, der oplever Danmark og dansk kultur, eller højskoleelever der er her for at dyrke deres favorit idræt, udvide deres horisont, rejse og møde masser af nye venner.

Her kan du se oversigt over kommende hold
Kommende hold

 

“Det har været nogle af de mest fantastiske 6 måneder i mit liv. Jeg har virkelig været glad for min beslutning om at tage på Viborg Idrætshøjskole. Det er noget jeg aldrig vil fortryde – både når jeg tænker tilbage på venner, lærere, fag, rejser og alt andet”. 

Christian, tidligere elev.

 

Spring ud i livet på Viborg Idrætshøjskole! Vi garanterer oplevelser, som du vil huske tilbage på hele livet!

Højskoleliv

Fælles for alle vores elever er, at de ønsker personlig udvikling og drømmer om enten at blive bedre til deres idræt eller prøve en masse nyt. Derfor er de fysiske aktiviteter en naturlig del af hverdagen.
En anden del af hverdagen er de lækre måltider, som giver kræfterne til den fysiske aktivitet. Vores køkken er kendt for at lave fantastisk lækker og sund mad.

På en skole, hvor der er samlet omkring 100 unge mennesker, vil der altid være liv og noget at give sig til. Og sammen med vores engagerede og professionelle undervisere, er det som en stor familie der passer godt på hinanden.

Få en rundvisning og oplev livet på skolen!

Det er en god idé at komme på rundvisning og se hvor fedt her er, med egne øjne!

Book en rundvisning

Faciliteter

Når vi selv skal sige det, så har vi alle de fede faciliteter og det er alt sammen her på ét stedet! Det er vigtigt for os at være med på noderne, vi kan slet ikke lade være med at følge med og udvikle os, og derfor er vi altid opdaterede og med på tidens trend.
Få det store overblik og dyk ned i oversigten her: Faciliteter

 

Vi bor midt i naturen, med skov og søer lige uden for døren, og tæt på byen
Vi vil vove den påstand, at du skal lede længe for at finde bedre rammer for dit højskoleophold! Højskolen ligger lige midt i naturen med både sø og skov udenfor døren. Mens søen inviterer til en afkølende dukkert, en tur i kano til is-kiosken ovre på den anden side eller blot en rolig stund med udsigt til domkirken, indbyder det kuperede terræn i skoven til løbe- og cykelture på mountainbike. Og når du alligevel er på cyklen, kan du nå ind til den nye regionshovedstad, Viborg, på otte minutter.

 

Det har været sindsygt fedt og lærerigt!
Jeg troede, at jeg skulle op og dyrke en masse sport og lære nye mennesker at kende, foruden lidt om mig selv – men wow, jeg har lært MEGET om mig selv!
Lasse Vestergaard Andersen – tidligere elev

 

Mød tidligere elever og læs deres historie ved at klikke her: Elevportræt

 

Hvad koster det at gå på højskole?

Her kan du se de gældende priser for lange kurser på højskolen…

Priser

 

Passionerede undervisere

På Viborg Idrætshøjskole har vi en fast stab af engagerede, passionerede og professionelle undervisere.
De er alle eksperter inden for deres felt og de ELSKER at give deres viden videre til eleverne.

Den faste lærestab suppleres rigtig godt af nogle fantastiske timelærere, som også i den grad brænder for deres område.

Læs mere om de enkelte undervisere

Udlandsrejser

På Viborg Idrætshøjskole kan du, mens du er elev, også få stillet din lyst til at rejse…

Højskolen har passionerede “guider” som brænder for deres fag, og som selvfølgelig også vil give andre muligheden for at få en unik oplevelse med deres fag med hjem.

Se mere