Padel

Padel tennis

“Padeltennis” er en hastigt voksende sport, der i grove træk er en kombination af klassisk tennis og squash.
Det spilles på en meget karakteristisk bane på 10 X 20 meter, der minder om en tennisbane, men er indrammet af fire glasvægge – og væggene er i spil!
Padel spilles både som double eller single, og hvis du vælger Padel som SPOT Idræt, skal du prøve begge dele. 

Spillet spilles med et Padelbat, der ligner et forvokset bordtennisbat, og specielle padelbolde, der flyver lidt langsommere end almindelige tennisbolde. Grejet skal du ikke bekymre dig om at anskaffe, for vi har det hele.
Banerne låner vi af BT Padel i Bruunshåb lige i nærheden, som vi har et samarbejde med – der kan man også spille i sin fritid.

Padel er nemt at gå til, og sjovt at spille lige med det samme. SPOT-faget er for alle, både jer der aldrig har hørt om spillet før og jer der allerede har banket vennerne derhjemme. En typisk undervisningsgang i padel på Viborg IH vil indeholde en leg, et teknisk eller taktisk element vi skal øve, og kamp. Vi starter fra bunden med lære reglerne, battet og banerne at kende, så er dit niveau i forvejen meget højt, skal du overveje om du vil få mere ud af at spille i fritiden.

Pointsystemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i padel underhånds-serve – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder.  En padel kamp varer typisk en time.

 

Erling Joensen - forstander på Idrætshøjskolen Viborg
Erling Joensen
Forstander
erling@viborgih.dk
Læs mere