Rytmisk gymnastik

I rytmisk gymnastik giver vi dig muligheden for at udvikle dig som gymnast. Der er plads til dig, som har høje ambitioner og dig, som er ny indenfor gymnastik og dans! I rytmisk gymnastik giver vi dig muligheden for at udvikle dig som gymnast. Der er plads til dig, som har høje ambitioner og dig, som er ny indenfor gymnastik og dans!

Vil du blive bedre til rytmisk gymnastik?

I faget Rytmisk gymnastik vil du blive udfordret indenfor gymnastikkens forskellige genre. Du vil få lov til at fordybe dig i grundteknikker, afprøve nye bevægelsesmønstre, samt arbejde med at udvikle dit individuelle udtryk.

Formen på undervisningen kan bestå af simple sekvenser, hvor fokus er rettet mod forskellige bevægelseskvaliteter. Der vil også være mere sammensatte sekvenser, hvor anvendeligheden af din grundtekniske færdigheder afprøves, mens din indlærings- og indlevelsesevne udfordres. Personligt feedback skal være med til at optimere din udvikling, mens konditionstræning og styrke tilmed vil være en del af undervisningen.

Vi vil arbejde kreativt med tilblivelsen af selvskabte koreografier, som bliver en del af en serie, som vises og fremføres, når vi laver opvisning.

I løbet af foråret vil det være muligt at:

  • lave 5-8 opvisninger, hvoraf én opvisning er til Aspirantstævne?
  • have fællestræning og opvisning med Gym College og Elitehold Viborg

I løbet af efteråret vil det være muligt at:

  • lave 1-2 opvisninger

Der vil i forbindelse med opvisninger og stævner være en egenbetaling, som dækker deltagergebyr, opvisningsdragt og transportudgifter.

Den daglige undervisning i Rytmisk gymnastik foregår i skolens superlækre bevægelsessale – vi har 3 bevægelsessale, som vil danne rammerne for undervisningen.

I samarbejde med faget Dans vil der udbydes et danseforløb i maj-juni, hvor også deltagelse i workshops og en studietur tilbydes.

 

Læs om Dans

Kathrine Hansen
Kathrine Larsen
Rytmisk gymnastik / Dans / Hækling / Projektledelse
kathrine@viborgih.dk
Læs mere

Jeg har aldrig haft mere selvtillid som gymnast som efter mine seks måneder på GIV. Jeg tør stå frem, og jeg har fået lysten til at overraske, provokere og udfolde mig på helt nye måder. Jeg ser ingen begrænsninger, kun muligheder. Det er også tydeligt at se på mine hold nu, og på min egen præstationer på gulvet – jeg tør!

Vi griner, vi løsner op – vi sveder og det gør ondt efter en omgang styrke. Vi bruger hovedet, når der skal gang i indlæring, og vi kobler fra når vi bare skal følge musikken. Vi er med til at forme timen, vi er med til at starte en fest. Vi er med til at skabe en fed gymnastik time på GIV – vi er med til at skabe VORES gymnastiktime på GIV!

For mig har hele forløbet med gymnastik og dans på GIV været en oplevelse, hvor jeg hver gang kunne gå fra en time og følt, at jeg rykkede mig!