Ledelse, udvikling og kommunikation

Med udgangspunkt i et praktisk projekt vil vi i faget berøre emner om personlig og organisatorisk identitet, udvikling, teamarbejde, ledelse og kommunikation.

Det store projekt som vi i faget skal opbygge og gennemføre er “Viborg Streetfestival”. En stor parkeringsplads i Viborg midtby, skal du, sammen med de øvrige elever på holdet, forvandle til et sprudlende og inspirerende aktivitetssted for Viborgs børn og unge i en uge.

Faget indeholder altså masser af brugbare, praktiske erfaringer med et teoretisk lag koblet på. Du vil opleve processen fra gruppe til team, herunder hvordan gruppens og den enkeltes ressourcer udnyttes bedst. Du vil erfare hvilken personlighed du har, hvordan du reagerer i forskellige situationer, hvilket menneskesyn du har og hvor dine stærke/svage sider er som leder.

Kommunikation vil være et gennemgående emne i alle timerne, der vil være en blanding af teoretisk indlæring, gruppearbejde, tests og debat.

Kort og godt: vi kommer til at gå tæt på, så du bliver en stærk leder. Som Napoleon sagde; “Min styrke er, at jeg kender mine svagheder.”

Faget kan indgå som en del af Fremtidens Lederuddannelse (FIL-uddannelsen).

Hans Hvelplund
Hans Hvelplund
Friluftsliv / Spring / Ski / SUP
hans@viborgih.dk
Læs mere
Morten Gram
Spring / Fremtidens leder
morten@viborgih.dk
Læs mere