Sangforedrag på GIV

Højskolen, Elevforeningen og Netværket GIV har i samarbejde arrangeret et sangforedrag.

Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 6. marts 2018

Det bliver en højskoleaften med stort H, når Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring kommer og afholder en sangaften krydret med anekdoter.

 

Praktisk:

  • Foredraget starter 19.00 i Springsalen på Idrætshøjskolen
  • Aftensmad kan tilkøbes for kr. 65 (serveres klokken 18.00 – Mobilepay senest 2/3: 30 51 09 45 med angivelse af navn + “mad d.6.3.”)
  • Efter foredraget vil der blive serveret kaffe og kage i spisesalen
  • Medlemmer af Viborg Elever og Netværket GIV deltager gratis – tilmelding ikke nødvendig
  • Hvis man IKKE medlem af Viborg Elever eller Netværket GIV er prisen er kr. 50 (Mobilepay: 30 51 09 45 med navn + “entre d.6.3.” – eller kontant ved indgangen)

 

Mere om foredragsholderne:

Digter og forfatter Jens Rosendal (f. 1932) er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen.
Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen “Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. ‘Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ‘Den folkelige sangs pris’, ‘Sprogforeningens pris’ samt kulturprisen ‘Den gyldne Grundtvig’, og senest har han i 2017 modtaget Jydske Vestkystens kulturpris for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange.

Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano.
Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer.

Med en aldersforskel på næsten 50 år har Rosendal og Borring fundet et fundament for deres samarbejde med intentionen om at samle generationer i nye fællessange. De udgav i 2013 CD’en ‘Livets mærke’ med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden – og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus Skov Borring.

Ud over at have optrådt mange steder sammen i Danmark, har Rosendal og Borring optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange.

Læs mere på www.rasmusskovborring.dk