Foredrag med Thure Lindhardt – NY DATO

Jeg saa engang et Billede af det Evige

Tirsdag den 11. oktober 2022 kl. 19.30

Grundtvig fortalt og fortolket af skuespiller Thure Lindhardt i en blanding af oplæsning, foredrag og skuespil.

I 2022 er det 150 år siden Danmarks store digter, præst, fritænker, politiker og folketænker, N.F.S. Grundtvig døde.
Næsten 90 år nåede den største af vores kulturformidlere at blive, og i størstedelen af hans liv kæmpede han for danskernes åndsliv, folkeliv og ligeværdighed.
Grundtvig er en ener i dansk historie. Hans kamp for oplysning, for kvinder, for højskoler, Gud og Nordens mytologi er uden sidestykke, og hans tanker rækker langt ud over Danmarks grænser, til borgerrettighedskampene i USA, og er stadig i dag en af årsagerne til, at vores frisind og samfund er beundret i store dele af verden.
Vi kender ham alle, hans salmer og sange synges hver dag året rundt på skoler, højskoler, i kirker, til fester, i foreninger og til højtider og årstider.
Når solen i al sin glans nu stråler, skovene falmer, når barnet fødes i Betlehem, når det er yndigt at følges ad og når vi siger verden ret farvel.

Tilmelding – ikke medlem af Netværket Viborg IH

Tilmelding – medlem af Netværket – Viborg IH

– tilmeldingsfrist den 3. oktober 2022!

 

Skuespiller Thure Lindhardt vil guide jer gennem Grundtvig – gennem fortællinger om ham, hans liv, hans inspiration, hans kvinder, helte, og ikke mindst gennem hans egne ord.
Thure vil fortolke hans salmer, digte, dagbøger og krydre det med betragtninger om manden og ikke mindst: Hans ord og ånd!

Thure fortæller: Det må være enhver kunstners egentlige opgave hele tiden at søge ind til det egentlige. Jeg har længe haft et ønske om at beskæftige mig med Grundtvig. Jeg er som de fleste andre, opvokset med hans salmer og tekster, uden egentlig at lytte til dem mens jeg sang. Som med meget andet gør tiden og gentagelserne ofte at ord mister deres egentlige betydning, de fleste kender en del af Grundtvigs sange, men hvad var det egentlig han sagde i sine smukke, men ofte kringlede rim og tekster? Og hvad siger de i dag?
Det er skuespillerens opgave at skabe liv i ordet, og dette vil jeg forsøge i den time og 20 minutter forestillingen varer.

Suppleret med pianist Søren Gemmer, som vil fortolke og skabe musikalske mellemspil. En poetisk og nøgen hyldest til ordet, ånden og friheden.

Mht. Søren Gemmer, kan der læses om ham på hans hjemmeside.
Han er en gudsbenådet musiker, og Thure har tidligere optrådt sammen med ham i Højsangen og Prædikerens Bog.