Elevportræt Katrine Bruun Pedersen

Mød Katrine i et interview vedrørende Personlig træner

 1. Alder?
  20 år
 1. Hvor kommer du fra?
  Esbjerg, nu bosat i Århus
 1. Hvad lavede du inden dit højskoleophold?
  Efter 3.g arbejdede jeg fuldtid som tjener på en restaurant på Esbjerg havn, for at tjene penge til mit højskoleophold.
 1. Hvorfor højskole?
  Først og fremmest fordi jeg elsker at bevæge mig, men også fordi jeg nyder det sociale samvær og de relationer, man ikke kan undgå at få til de mennesker, man går op og ned ad 24 timer af døgnet i 6 måneder. Samtidig tog jeg på højskole for at udfordre mig selv, prøve nye ting og bryde grænser – både fysisk og mentalt.
 1. Hvorfor Viborg Idrætshøjskole?
  Eftersom min mor gik på Viborg Idrætshøjskole da hun var ung, har hendes begejstring og kærlighed til skolen naturligvis påvirket mig. Jeg har derfor haft rigtig høje forventninger til skolen, og da jeg i foråret 2015 blev inviteret til højskolens årlige vennefest af en veninde, faldt jeg pladask for skolen. Jeg mærkede straks ”højskole-sjælen” og blev overvældet af alle de sportsgrene og ikke mindst sportsfaciliteter, der tilbydes på skolen.
 1. Hvorfor vil du gerne være personlig træner?
  Jeg har i mange år styrketrænet i fitnesscentre og senere begyndt at dyrke Crossfit. Derfor har jeg opbygget en stor begejstring og interesse for træning og sundhed. På egen hånd har jeg brugt mange timer på at læse og undersøge diverse træningsteorier og metoder, og har forsøgt at forstå sammenhængen mellem anatomi og fysiologi. Da jeg så, at Viborg Idrætshøjskole tilbød uddannelsen, endda ualmindelig billigt, meldte jeg mig omgående på. Jeg så muligheden for endelig at blive undervist at professionelle trænere og fysioterapeuter, så jeg kunne bruge min viden i min egen træning, men også fordi jeg altid har gået med drømmen om at være så veludannet og have redskaber nok til, at turde tage ansvar for andre mennesker og hjælpe dem med at få en sundere krop og en hverdag med mere overskud.
 1. Hvad skal du bruge det til, efter dit højskoleophold?
  Da jeg skal læse Idræt i Århus synes jeg, at et studiejob som personlig træner ville hænge rigtig godt sammen.
 1. Tidligere erfaring inden for feltet?
  Jeg har været gymnastik- og svømmetræner i mange år, så jeg har en del erfaring med at lære fra mig og motivere andre mennesker. Derudover har jeg selv styrketrænet, dyrket crossfit, lavet gymnastik og smagt på andre sportsgrene i tidens løb – så jeg har en bred forståelse for sport og motion generelt.
 1. Hvad syntes du om uddannelsen Personlig træner?
  Jeg har kun haft gode oplevelser med uddannelsen. Forløbet startede med undervisning i anatomi og fysiologi, hvilket gav en grundlæggende forståelse af kroppen, det den er bygget af, hvad den kan, og hvorfor den kan, det den kan. Dette gav mig endnu mere blod på tanden til at lære mere. Selve undervisningen balancerede imellem teori og praksis, hvilket jeg synes fungerede helt perfekt og derfor jeg gik til eksamen med en god mavefornemmelse.

 

 1. Hvad syntes du om at gå på Viborg Idrætshøjskole?
 1. Socialt liv
  Det sociale liv på højskolen er helt ubeskrivelig. På Viborg IH er der plads til alle!
  Igennem masser af sport, sociale lege, hygge i tv-stuen, brætspil i spisesalen, te på terrassen, fest til langt ud på natten og tømmermænds-gåture rundt om Søndersø, kommer man tæt ind på livet af hinanden – og det går bare super stærkt.
 2. Maden
  Eminent! Næsten FOR god! Der er altid en masse lækkert, spændende og varieret mad og køkkenpersonalet er yderst nemme at snakke med, hvis man har særlige ønsker eller behov. Derudover er de miljøbeviste, bager selv brød og serverer helst årstidens råvarer.
 3. Faciliteter
  På højskolen keder man sig aldrig. Naturen omkring skolen i sig selv byder på mange oplevelser under åben himmel. Man kan løbe og cykle MTB i det kuperede terræn i -og omkring skovene, ro i kajak eller kano på Søndersø. Derudover kan man klatre til tops på bjerget, spille boldspil i hallen, svinge hofterne i holdsalen, slå flik-flak i springsalen, øve den perfekte ”smash” på beachvolleybanerne, svede i ”The Church of Pain”, få store muller i fitnesscentret, rende stærkt på centerbanen, svømme armene trætte i svømmehallen og forkæle de ømme lemmer i de varme vildtmarksbade og meget mere.
 4. Skolen
  Skolen ligger helt perfekt. Med udsigt ud over Søndersø og Viborg by, og det fås ikke meget smukkere. Idet skolen efterhånden er oppe i årene, og mange elever har sat deres personlige præg, har skolen fået sjæl. Der er bare noget helt særligt over selve hovedindgangen med de nedslidte trappetrin der fortæller, hvor mange mennesker der i tidens løb er blevet beriget med et stykke af højskolelivet.
 5. Undervisere
  Aldrig har jeg mødt så passionerede mennesker. De brænder virkelig for deres fag, hvilket gør det ualmindeligt svært som elev, når man skal vælge fag i de forskellige semestre. Man har ikke det der distancerede forhold, som man normalt har til sine lærere. Her får man et personligt forhold til sine undervisere og man mærker tydeligt at de interesserer sig for os alle hver især.
  De går med mottoet: ”For at behandle jer alle sammen ens, behandler vi jer forskelligt” – og det virker!
 6. Det daglige program
  Det daglige program er fyldt med de sportsgrene man selv har valgt, så hver dag er en god dag, synes jeg. Derudover er der indlagt fællesaktiviteter og konkurrencer i løbet af ugen, som vi elever selv har indflydelse på. Generelt er dagene på Viborg Idrætshøjskole meget varierede og spændende.
 1. Lever det op til dine forventninger?
  Ja, på alle tænkelige måder!
 1. Kan du anbefale Viborg Idrætshøjskole?
  Helt bestemt!
 1. Kan du anbefale Personlig træner uddannelsen?
  Ja afgjort! Det er en meget lærerig uddannelse, som man både får meget sjov ud af på skolen, men som også er rigtig god at have på CV’et efterfølgende – og et strålende studiejob.