Hvordan får man nye venner? – 6 gode råd til at få nye venner
Det er ikke altid lige nemt at finde nye venner, derfor kommer vi her med vores 6 gode råd til, hvordan du kan finde nye venner.
Af Laura Kapper, senest opdateret 21. december 2020
Det er ikke altid lige nemt at finde nye venner, derfor kommer vi her med vores 6 gode råd til, hvordan du kan finde nye venner.
Hvad det betyder at have venner
Venner igennem livet er vigtigt for os alle. Nogle venner følger os igennem hele livet, og andre er kun en del af vores liv i en periode. Alle har i større eller mindre grad brug for gode venner, ellers vil man komme til at føle sig alene. Hvis man føler sig ensom i en længere periode, kan det have en negativ virkning på vores sind.
Så de sociale relationer har en enormt stor indflydelse på vores velvære. Vi kender følelsen af glæde og masser af fornyende energi, fx når vi har mødt en mega sød kæreste eller en rigtig god veninde. Så bliver vi inspireret, får positiv energi og har lyst til at tage på oplevelser med vores nye bedste venner. For nogen er det nemt at få nye venner, måske fordi deres sociale netværk er stort, eller de bare er super gode til at opsøge mennesker og nye venskaber. Men man kan også selv gøre noget aktivt, for at få nye venner. Man kan gå online og finde venner i forskellige fora, eller deltage i noget aktivt ex en sportsklub eller madklub, her kan du møde nye venner, som har samme interesse som dig selv.
Vores 6 gode bud på hvad du aktivt kan gøre for at få nye venner.
Tag på højskole
Et højskoleophold er en af de bedste måder at møde nye mennesker på. Det er det fordi man er sammen 24/7, man bor sammen, spiser sammen, laver sport og har undervisning sammen. Alt forgår som i en stor familie. Alle har det til fælles, at de har lyst til at møde nye mennesker, og lære hinanden at kende. Det er ikke nær så intenst, hvis man fx. går i skole eller til sport i nogle timer om dagen, og man så tager hjem til sig selv. På en højskole er det både nat og dag. Alle, som har været højskoleelev, udtaler oftest, at de fik en masse nye venner. Det er noget som kendetegner højskolelivet, at alle får nye venner for livet.
Deltag i frivilligt arbejde
Man kan også møde nye venner igennem frivilligt arbejde, samtidig med at du hjælper andre mennesker. Det giver dig, både erfaring og personlig udvikling. Der er flere muligheder for frivilligt arbejde, både i ind- og udlandet, hvor du arbejder enten med børn og unge, praktisk arbejde, flygtninge, ældre, bæredygtighed eller indsamling.
Meld dig ind i en sportsklub
Sport er en af de ting, som man hurtigt kan får nye venner igennem – det har bare en virkelig god bindende kraft. Når man laver, hvilken som helst slags sport bliver man forbundet på en anden måde end man ville, hvis man bare sad og snakkede. En årsag til dette kan være fordi ens andre egenskaber kommer i spil. Fx. samarbejde, udholdenhed, tænke taktisk, eller være kreativ. De egenskaber er der rigtig mange som synes er sjove at dyrke. Dermed kan man få en følelse af at være en del af noget større når man laver noget som er sjovt, sammen med andre. Efter en træning kan det være nemmere at indlede en samtale med en man ikke kender, fordi man nu har en fælles interesse. Så det at melde sig ind i en sportsklub, er en super god idé, hvis man godt kunne tænke sig nye venner. Husk, at man ikke skal være bange for at være dårlig. Alle skal starte et sted og alle har været nybegynder engang.
Find en interesse eller en hobby
Når det er lidt svært at skabe kontakt til nye mennesker og finde nye venner, kan det være en hjælp at finde noget, man har tilfælles. For eksempel igennem interesser eller hobbyer. Her er det vigtigt at huske, at alle ens interesser eller hobbyer kan komme i spil, lige meget om det er computerspil, madlavning, eller boybands. Der er ikke noget, som er for stort eller småt. For der er garanteret andre som synes, at lige præcis den ting også er spændende. Så søg lidt rundt på nettet, og du vil garanteret finde en hjemmeside eller en organisation, som laver lige det, du synes er spændende. Eller søg på din kommunes hjemmeside og se, hvad de har at byde på. Hvis man så skal starte på en ny hobby, er et godt råd at være åben og smilende og ikke lade ens fordomme komme i vejen.
Vær proaktiv og tag initiativ
Der kommer ikke bare lige nye venner og banker på døren. Man må selv ud og opsøge dem, derfor er det vigtigt at man er proaktiv, og tager sagen i egen hånd. Man kan være proaktiv på forskellige måder. Det kan være, at man melder sig ind i en ny klub, eller man simpelthen bare sige et enkelt hej til en ny person. Det kan også være, at man i sin kendte omgangskreds tager et initiativ og for eksempel spørger om man ikke kunne tage i biografen eller lave noget i weekenden. Det kan være super svært og grænseoverskridende, især hvis man ikke er vant til at gøre det, men det er det hele værd. Ved at tage initiativ viser man, at man gerne vil være social med andre og det opfanger mennesker omkring dig hurtigt.
Åbn op og giv noget af dig selv
Det med at åbne sig op overfor andre, kan være noget som tager lang tid i et venskab. Man skal lige blive trygge ved hinanden og så efter noget tid, tør man at give noget af sig selv. Men når man møder nye mennesker og efter kort tid åbner sig op og måske fortæller noget personligt, har det ofte en magisk effekt. Lytteren bliver mere opmærksom og gør sit bedste for at være empatisk. Der kan blive skabt et stærkt bånd, fordi man nu er fortrolige med hinanden – man stoler på hinanden. Dog er det ikke ensbetydende med, at fordi man deler noget, at modparten også skal dele. Men modparten kan tage det med sig, det kan være en slags venskabserklæring.
Derfor kan det at give noget af sig selv til et menneske man måske næsten lige har mødt, være en rigtig god måde at få nye venner på.